‘Healty’ Chocotaartje

‘Healty’ Chocotaartje

 

In dit chocolade taartje zit maar een heel klein beetje suiker en daarom mag je hem best een healty nomen is mijn idee. Ik kwam het recept in de krant tegen en vond het de moeite waard het te proberen. En ik kan niet anders zeggen dan dat het heerlijk smaakte. Vandaar ook dat ik het met liefde in mijn online kookboek plaats en met jullie deel. Hier komt ie dan…

Wat heb je nodig:
250 gram pure chocolade
1,2 dl neutrale olie (zonnebloemolie)
2 eetlepels water
5 eieren gesplitst in dooiers en witten
3 eetlepel honing
50 gram amandelmeel
3 eetlepels suiker

Eventueel een scheutje likeur, ik zou dan gaan voor Cointreau, de sinaasappel smaak gaat erg goed samen met chocolade.

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een ronde taartvorm van 22 cm in met olie en doe een beetje bloem in de bakvorm. Zorg dat de hele taartvorm met bloem is bedekt.

Smelt de chocolade au bain marie: zet een schaal met de chocolade op een pan met water dat net niet kookt. Het water mag de bodem van de schaal niet raken. En laat de chocolade smelten.
Roer de olie erdoor, gevolgd door het water.

Doe de eidooiers in een kom en klop samen met de honing tot een schuimige massa. Spatel het amandelmeel en eventueel de likeur door de massa en vervolgens de gesmolten chocolade.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten schuimig en voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het door het chocolade mengsel.

Giet het mengsel in de taartvorm en bak het in de oven in 30 minuten gaar.

Bon Appetite!!

 

Bron: NRC next – gidsingezondheid.nl