Salade met verse vijgen

Salade met verse vijgen

 

Verse vijgen zijn op het moment weer volop te krijgen. Dus een salade met verse vijgen kan dan niet missen. Makkelijk, lekker en het ziet er mooi uit.

Wat heb je nodig:
8 verse vijgen
75 gram rucola
100 gram parma ham
1 bol buffel mozzarella

Voor de dressing:
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Wat moet je doen:
Snijd de vijgen kruislings, maar niet helemaal tot onder in. Verdeel de rucola over een salade schaal of verdeel het over 4 borden. Leg op elk bord 2 vijgen. Scheur de mozzarella en leg op de vijgen samen met de Parma ham. Ik hou van een beetje rustiek, vandaar dat ik het scheur.

Je kan ook rolletjes maken van de vijg, met een beetje mozzarella en dan omwikkelt met Parma ham. Deze leg je dan verdeelt over de rucola of je serveert het individueel als borrelhapje.

Voor de dressing meng je de balsamico azijn, olijfolie, zout en peper samen en sprenkel over de salade.

Bon Apetite!!