Broccoli couscous met kruiden

Broccoli couscous met kruiden

 

Ook al is de zomer bijna over, toch is dit een heerlijke salade die je ook prima het hele jaar door kan eten. Lekker met een stukje vis of vlees. Je kan de asperges ook weglaten of iets anders aan groente toevoegen. Varieer met wat je zelf lekker vindt!!

Wat heb je nodig:
150 gram couscous
200 gram broccoli rijst
250 ml bouillon
hand vol gesneden munt
hand vol gesneden bieslook
50 gram ongezouten pistache noten
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
300 gram groene aspergetips
100 gram geitenkaas

Wat moet je doen:
Doe de couscous en de broccoli in een kom en schenk er 250 ml bouillon over. Je kan tegenwoordig broccoli rijst in de winkel kopen of je kan het heel makkelijk zelf maken als je een foodprocessor hebt. Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in de food processor. Pulse enkele malen tot je een broccoli rijst hebt.

Snijd de blaadjes munt en bieslook fijn. Hak de nootjes klein en zet apart.

Pers de citroen uit en meng het sap met 1 eetlepel honing en 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressin

Besprenkel de asperges met 1 eetlepel olijfolie, zodat ze bedekt zijn met de olie. Verhit de grillpan en grill de asperges. Regelmatig keren. Je kan de asperges ook even een paar minuutjes koken (blancheren)

Roer de couscous en de broccoli los. Schep de munt en bieslook erdoor samen met de dressing.
Leg de asperges op de couscous en verkruimel de geitenkaas en de nootjes erover.

Bon Appetite!