Coleslaw

Coleslaw

Het weer is lekker buiten en dan gaat bij ons vaak de BBQ aan. Een stukje vlees of kip op de BBQ en dat is lekker combineren met sausjes en lekkere salades. Deze coleslaw is perfect voor zo’n avond of lunch. Het is makkelijk te maken en smaakt helemaal top. En het voordeel is dat het binnen een paar minuten op tafel staat. Dus laten we snel beginnen.

Wat heb je nodig voor 6 personen:
1/4 rode kool
1/4 witte kool
1 rode ui in dunne ringen gesneden
1 kleine worstel julienne gesneden of je neemt een zakje geraspte wortel
1 el fijngehakte bladpeterselie

Voor de dressing:
5 el mayonaise
3 el appelcider azijn
1,5 el grove mosterd
1tl mosterdpoeder
1,5 el honing
versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Wat moet je doen:
Meng in een kom de mayonaise, appelcider azijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing, zwarte peper en zout door elkaar tot een honingmosterd dressing.
Snijd de rode en witte kool in dunne reepjes en doe ze samen met de wortel en de ui in een kom. Voeg ook de fijngehakte peterselie toe en meng alles door elkaar.
Voeg ten slotte de honing-mosterd dressing toe. Als je de dressing net voor het serveren toevoegt, blijft de salade lekker knapperig.

Bon Appetite!!

Bron: Smokey Goodness – Jord Althuizen