Spinazie filodeeg taartjes

Spinazie filodeeg taartjes

 

Het is bijna pasen en hoe gezellig is het dan om met z’n allen gezellig aan de paas tafel te zitten. Lunchen, brunchen, borrelen of een lekker diner. Deze spinazie taartjes zijn altijd een succes! Zoals gewoonlijk makkelijk te maken….

Wat heb je nodig
200 gram grofgehakte spinazie, dikke steeltjes verwijderd
10 gram grofgehakte muntblaadjes
┬Ż eetlepel fijn geraspte citroenschil
150 gram feta, verkruimeld
2 eieren, los geroerd
grof gemalen zwarte peper
9 vellen filodeeg
80 gram gesmolten boter

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng spinazie, munt, citroenschil, feta goed door elkaar. Meng de eieren met de zwarte peper en een klein beetje zout. Roer de spinazie door het eimengsel. Houd apart.

Leg 3 vellen filodeeg op elkaar met tussen elke laag wat van de gesmolten boter. Snijd 2 rondjes van ongeveer 20 cm uit.
Beboter 6 bakjes of een muffinvorm. Druk het deeg in de vormpjes.

Vul de vormpjes met het spinaziemengsel en vouw het deeg naar binnen. Bestrijk de bovenzijde met boter en bak in 15-20 minuten goudbruin.

Bon Appetit!!

 

Bron: Donna Hay – 4 seizoenen