Schelpjes pasta met spruitjes

Schelpjes pasta met spruitjes

 

Op deze manier vindt iedereen spruitjes lekker. Een romige pasta met spekjes en spruitjes. Makkelijk te maken, met weinig ingredi├źnten. In het originele recept van Donna Hay, een van mijn favoriete, wordt pancetta gebruikt. Ik heb gewoon spekjes gebruikt, omdat dat makkelijker te vinden is in de supermarkt. Maar als je het originele recept wil maken van Donna Hay gebruik je pancetta. Leg een paar plakjes pancetta op bakpapier op de bakplaat en zet deze even onder de grill tot ze bruin zijn. Deze verkruimel je dan op het einde met de parmezaan over de pasta. Ook heel erg lekker. Hieronder mijn versie…

Wat heb je nodig:
400 gram schepjes pasta
500 gram spruitjes
1 bakje spekreepjes (100-125 gram)
30 gram boter
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels oregano
200 ml slagroom of kookroom
sap van een halve citroen
geraspte parmezaan voor erbij

Wat moet je doen:
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd deze in vieren. Dit is het meeste werk, daarna is alles zo gemaakt!

Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en spoel even met een beetje water, dan voorkomt dat het door gaart en dan gaat het niet zo plakken. Houd apart.

Verwarm een koekenpan op matig hoog vuur. Voeg boter, knoflook, oregano en spekjes toe. Bak 1 minuutje en voeg dan de spruitjes toe, bak deze tot de beetgaar zijn. Ongeveer 5 minuutjes.

Voeg room, citroensap en pasta toe en schud alles goed om tot alles goed warm is. Verdeel de pasta over borden op kommetjes en strooi er ten slotte een beetje parmezaanse kaas over.

Bon Appetit!!