Witlofbootje met krabsalade

Witlofbootje met krabsalade

 

Tijdens de eerste cooking class van 2017 hebben we een witlofbootje met krabsalade gemaakt. Super simpel, maar door het maken van home made mayonaise toch een kleine uitdaging. Je kan natuurlijk ook mayonaise uit een pot gebruiken, maar zelfgemaakt is hij toch wel heel erg lekker. Je moet wel zorgen dat alle ingredi├źnten voor de mayo op kamertemperatuur zijn, want anders kan het zomaar helemaal mis gaan.

Je kan dit borrelhapje ook als voorgerecht serveren en je kan de krabsalade natuurlijk ook gewoon lekker op een toastje doen of op een broodje bij de lunch!!

Wat heb je nodig
2/3 stronkjes witlof
250 gram krabflakes
4 eetlepels mayonaise (zelf gemaakt of uit pot)
1 eetlepel bieslook
zout en peper

Mayonaise:
1 ei
1 theelepel mosterd
1 theelepel azijn
100 ml zonnebloemolie
zout en peper

Wat moet je doen:
Voor de mayonaise meng je een ei, mosterd, peper/zout en azijn in de keukenmachine. Langzaam in een dun straaltje voeg je de zonnebloemolie toe. Tot je een mooie mayonaise substantie hebt. Je merkt op een gegeven moment dat de mayonaise “pakt”, dan kan je in iets grotere stralen de zonnebloemolie toevoegen.
Je haalt een paar eetlepels van de mayo uit de machine en voegt de krabflakes en nog een beetje zout en peper toe. Mocht je nu het gevoel hebben dat het niet romig genoeg is, dan doe je er een beetje extra mayonaise bij.
Voeg ten slotte een eetlepel bieslook en meng samen met de krab.

Haal de blaadjes van het witlofstronkje en vul deze met de krabsalade. Wil je het als borrelhapje serveren dan kan je het beste de kleine blaadjes gebruiken die in het binnenste gedeelte van de witlof zitten. Of je gebruikt van die kleine witlof stronkjes.

Bon Appetit!!