Hangop met karamelsaus en pecannoten

Hangop met karamelsaus en pecannoten

 

grading_hangop

Voor een kookclubje werd mij gevraagd het dessert mee te nemen. Het thema deze avond was Hollandse Pot. Dus tja, wat maak je dan….Iets met appel, iets met vla of ja iets met yoghurt. Het is het laatste geworden. Hangop met karamelsaus en pecannoten.

Makkelijk, lekker en Hollands maar wel met een twist!!

Wat heb je nodig:
1 liter volle yoghurt
1 theelepel kaneelpoeder
100 gram boter in blokjes
150 gram bruine suiker
150 ml slagroom
100 gram pecannoten

Wat moet je doen:
Maak een theedoek nat en leg deze in een vergiet die je boven een kom zet. Het vergiet mag de bodem niet raken. Schenk de yoghurt in de theedoek, dek af met plastic folie en sla de theedoek dicht. Laat zo minimaal 8 uur staan. Dit kan je makkelijk een nacht van tevoren doen.
Zodra de hangop 8 uur heeft gestaan, roer je 1 theelepel kaneelpoeder door de hangop.

Smelt voor de saus de boter en bruine suiker in een pannetje op laag vuur. Als de boter en de suiker gesmolten zijn voeg je in een straaltje de slagroom toe. Laat de saus ongeveer 3 minuutjes zachtjes koken, zodat de saus iets dikker wordt. Voor degene die dat lekker vindt kan je een beetje zeezout toevoegen. Dan krijg je een soort salty karamelsaus.

Hak de pecannoten in stukjes en zet apart. Voor het serveren maak je met twee natte lepels 3 quenelles van de hangop, druppel de saus met een lepel over de hangop, strooi de nootjes over het bord en om het af te maken een beetje kaneelpoeder over het dessert.

Bon Appetit!!

Via onderstaande link kan je zien hoe je quenelles moet maken:
https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V1324815/quenelles-maken

Bron: Boodschappen (tijdschrift)