Soepje van knolselderij en truffel

Soepje van knolselderij en truffel

 

grading_knolselderijsoep

Nog even op de valreep een amuse of voorgerecht voor het kerstmenu. Dit soepje is daar echt super voor. Erg feestelijk door het romige van de soep met een vleugje truffel.

Wat heb je nodig voor 8 personen:
1 knolselderij (+/- 600 gram) geschild en in even grote stukken gesneden
1 liter kippenbouillon
150 ml droge witte wijn
6 eetlepels slagroom
1 sjalotje gesnipperd
olijfolie
Truffelolie van goed kwaliteit
versgemalen peper en zout
verse tijmblaadjes ter garnering

Wat moet je doen:
Bak de sjalotjes glazig in een klein beetje olijfolie op middelhoog vuur. Doe de knolselderij erbij en bak deze ongeveer 5 minuutjes mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
Na 5 minuten voeg je de bouillon toe en dit laat je ongeveer 20 minuutjes koken.
Pureer de soep nu met een staafmixer of in de keukenmachine. Doe de slagroom erbij. Nu is je soepje klaar. Het spannende resultaat zit hem in het garneren en afmaken van de soep.
Schenk de soep ik kleine glaasje. Strooi een beetje zout en peper over elk glaasje met soep. Doe in elk glaasje enkele druppeltjes truffelolie en garneer met de verse tijmblaadjes.

Bon Appetit!!