Santa Hat Brownies

Santa Hat Brownies

 

grading_santahatbrownies

Het is bijna kerst en wat is er dan leuker dan met eten bezig te zijn. Ik kwam deze Santa Hat Brownies tegen en vond dat meteen een idee voor op de kersttafel. Dan wel als nagerecht, maar ook heerlijk bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs. Als je het echt heel makkelijk wil doen en liever snel klaar bent, dan koop je gewoon een chocolade cake, snijd hem in de lengte doormidden en dan heb je ook de onderkant voor deze leuke kerst cakejes.

Wat heb je nodig voor 20 stuks:
Brownie mix:
1 el bloem
1 el boter
150 gr pure chocolade
150 gr roomboter
125 gr suiker
125 gr lichte basterd suiker
1 zakje vanille suiker
150 gr zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 eieren

mascarpone room:
150 gr mascarpone
75 ml slagroom
1 eetlepel vanille suiker
20 aardbeien

bakschaal (20×30)
bakpapier
mixer
uitsteker met 2cm doorsnede

Wat moet je doen:
We beginnen eerst met het maken van de brownies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
  • Breek de chocolade in stukken en snij de boter in blokjes
  • Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en de chocolade smelten. Roer regelmatig.
  • Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel.
  • Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel.
  • Tenslotte voeg je al roerend 1 voor 1 de eieren toe.
  • Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
  • Zet de bakschaal in het midden van de oven en bak voor 30-35 min
  • Wanneer de binnenkant lekker smeuïg is, check dit door een prikker in het midden van de brownie te steken. Blijft er veel aan plakken dan is hij nog niet gaar. Nog even terug in de oven.
  • Laat de brownie min 30 minuten afkoelen.

Begin ondertussen aan de mascarpone room:

  • Giet de koude slagroom in een schone kom en voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.
  • In een aparte kom klop je de mascarpone een beetje los, niet teveel, het gaat er vooral om dat de mascarpone iets zachter wordt.
  • Voeg de mascarpone en de slagroom samen en mix op een lage stand tot een romig geheel. Niet te lang mixen.

Het afmaken van de Santa Hat Brownies:

  • Steek met een cilinder vorm van ongeveer 2 cm rondjes uit.
  • Als ze te hoog zijn, snijd je een klein stukje van de bovenkant af.
  • Doe de mascarpone room in een spuitzak, als je deze niet hebt, gebruik je een diepvrieszakje, waar je een hoekje uitknipt.
  • Spuit een klein beetje room op de brownie, zet er een aardbei op en tenslotte nog een klein toefje room.

Bon Appetit!!