Spagetti alla puttanesca met tonijn

Spagetti alla puttanesca met tonijn

 

grading_tonijnpasta

Deze super lekkere pasta met tonijn  en tomatensaus is echt een klassieker. Makkelijk, een beetje anders door de tonijn en mega lekker. Gewoon een keer proberen en kijken of t in de smaak valt. Voor de kids kan je altijd het pepertje weglaten, ook dan is het echt nog heel lekker.

Wat heb je nodig:
400 gram spaghetti
1 blikje tonijn in olie
2 tenen knoflook
1 eetlepel kappertjes
5 ansjovissen in olie
2 kleine gedroogde rode pepertjes
20 gram platte peterselie
handje zwarte olijven zonder pit
mespunt kaneel
1 citroen
2 blikken tomatenblokjes
handje parmezaanse kaas
extra vierge olijfolie

Wat moet je doen:
Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

Giet de olie uit het blikje tonijn in de koekenpan, maar laat de tonijn in het blikje zitten. Pers de tenen knoflook uit in de pan en doe er de kappertjes en ansjovis bij. Snijd de gedroogde pepertjes klein en hak de steeltje van de peterselie klein, rasp de schil van een halve citroen voeg ook deze in de pan. Hak ook de blaadjes van de peterselie klein en zet apart.
Na 2 minuutjes voeg je de tonijn en olijven toe. Maak de tonijn klein en voeg een snuf kaneel en de tomatenblokjes toe. Roer de saus goed door en laat even pruttelen.

tonijnpasta2

Giet de spaghetti af en voeg deze bij de saus met het sap van een halve citroen en een deel van de gehakte peterselie.

Serveer op een bord en strooi er ten slotte wat peterselie en geraspte parmezaan over.

Bon Appetit!!