Kabeljauw met venkel en tomaatjes

Kabeljauw met venkel en tomaatjes

 

grading_kabeljauwvenkel

Een simpel clean gerecht van venkel met vis en tomaatjes. De anijs smaak van de venkel en het zoete van de tomaatjes maakt dit een perfecte combinatie. Uiteraard ook weer makkelijk net als alle recepten op deze site.

Wat heb je nodig:
600 gram kabeljauw filet
2 venkel knollen
2 takjes verse tijm
2 takjes trostomaatjes
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
halve citroen voor garnering
eventueel een handje parmezaan om het af te maken

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de venkel en snijd in dunnen plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de venkel lichtjes in de pan. Haal de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze bij de venkel samen met wat zout en peper. Doe de venkel in een ovenschaal en leg er de takjes tomaatjes bovenop. Zet voor ongeveer 20 minuutjes in de oven.

kabeljauwvenkel2  kabeljauwvenkel3
Ondertussen strooi je zout en peper op de kabeljauw, verhit je nog wat olijfolie in de koekenpan en bak je de kabeljauw lichtbruin en gaar.
Haal de venkel uit de oven en leg wat venkel op een bord, daarna de venkel erop en afmaken met een takje tomaatjes en eventueel wat parmezaanse kaas. Serveer er een partje citroen bij.
Lekker met rijst of pasta!!

Bon Appetit