Rijst salade

Rijst salade

 

grading_rijstsalade

Deze rijstsalade is een topper om bij een BBQ te serveren. Het weer op het moment top weer voor een lekker etentje buiten, dus steek de BBQ aan. Niet altijd maar dat stokbrood met satesaus, maar ook een keer een gezonde frisse rijstsalade. Ik heb wilde noten rijst gebruikt, maar je kan ook gewoon zilvervliesrijst of andere rijst die je in huis hebt gebruiken.

Wat heb je nodig:
250 gram rijst (wilde, noten of gewoon zilvervlies)
enkele takjes verse basilicum
enkele takjes verse munt
enkele takjes verse bladpeterselie
200 gram geroosterde paprika uit een pot
1/2 rood spaans pepertje
1 citroen
zeezout en gemalen peper

Voor de citroendressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper en zout

Wat moet je doen:
Kook de rijst volgens aanwijzingen op verpakking in gezouten water. Laat de rijst afkoelen, dat gaat sneller als je hem uitspreid op een bakplaat of je maakt het een dag van tevoren.
Pluk ondertussen de blaadjes van de kruiden en snijd deze fijn. Hak de geroosterde paprika in kleine stukjes.

rijstsalade4

Maak een citroendressing door de olijfolie, citroen, zout en peper te mengen.
Snijd het halve pepertje doormidden en haal de zaadjes eruit. Snijd het pepertje in kleine stukjes.

rijstsalade3

Meng de rijst, paprika, pepertje en kruiden in een kom. Rasp er de citroenschil boven en meng alles met de dressing. Voeg eventueel naar smaak nog zout en peper toe.

rijstsalade

Bon Appetite!!

Bron: Jamie Oliver – Kookrevolutie