Doperwtenmousse met rivierkreeftjes

Doperwtenmousse met rivierkreeftjes

 

grading_erwtenmousse

Het is bijna zomer, ook al is dat misschien niet te zien als je naar buiten kijkt. Maar een lekker zomers amuse hapje is dit wel. Makkelijk te  maken, zoals jullie van mij gewend zijn en heerlijk van smaak. Je kan het serveren in een klein glaasje, maar ook op een amuselepel is het goed te doen. Ik zou zeggen, ga het proberen en geniet ervan!

 

erwtenpuree4

Wat  heb je nodig:
150 gram verse doperwten (diepvries)
1 eetlepel creme fraiche
4 blaadjes verse munt
bakje rivierkreeftjes a 150 gram
zout en peper

Wat moet je doen:
Kook de doperwten in een bodempje water gaar. Giet af en spoel met koud water. Pureer de doperwten samen met de creme fraiche en de munt tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de mousse over een glaasje of amuselepel en leg er de rivierkreeftjes op. Eventueel ter garnering nog wat fijngesneden blaadjes munt.

erwtenpuree3

Bon appetite!