Gevulde tomaat met pesto spinazie

Gevulde tomaat met pesto spinazie

 

grading_gevuldetomaat

Deze gevulde tomaten zijn een super bijgerecht. Heerlijk bij vlees, maar kan ook prima bij vis of als je een keer  zin hebt in iets vegetarisch. Dan zou ik er nog wel een beetje rijst of pasta bijdoen, anders vult het niet echt. Je kan dit ook prima van te voren maken, als je eters krijgt, even in de oven zetten voor het opdienen en alle handen vrij voor je gasten.

Wat heb je nodig:
6 vleestomaten
450 gram diepvries bladspinazie
100 gram parmezaanse kaas, geraspt
60 gram geroosterde pijnboompitjes
1 eetlepel pesto
zout en peper

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet. Snijd het kapje van de tomaat en hol de tomaat uit met een lepel. Zet de tomaten omgekeerd op een snijplank, zodat het overtollige vocht eruit kan lopen. Eventueel voor het vullen nog droogdeppen met keukenpapier.

Als de spinazie ontdooit is kan je beginnen met het maken van de vulling. Voeg de pesto, geraspte parmezaan, pijnboompitjes en zout en peper bij de spinazie en roer door elkaar.

gevuldetomaat4    gevuldetomaat5

Vul de tomaten met de spinazie vulling. Strooi er nog wat geraspte kaas over, zet de kapjes weer op de tomaat en zet ongeveer 20 minuutjes in de oven.

gevuldetomaat

Bon appetite!!