Citroenkip

Citroenkip

 

grading_citroenkip

Kip staat bij ons wekelijks op het menu. En dan is een beetje variatie altijd wel wenselijk. Deze kip heeft een heerlijk frisse smaak, die het ook top doet op de BBQ. Lekkere salade erbij, een gepofte of gebakken aardappel en klaar ben je.

Wat heb je nodig:
600 gram kippendijen
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
2 citroenen
1 teentje knoflook, geperst
grove peper en zeezout
peterselie voor garnering

Wat moet je doen:
Maak een marinade van het sap en de rasp van 1 citroen, peper, olijfolie, tijm, rozemarijn en het uitgeperste teentje knoflook. Snijd de andere citroen in parten. Marineer de kip en parten citroen minimaal een half uur in de marinade. Langer mag ook

ciroenkip3

Verhit een gril op hoog vuur. Bestrooi de kip met zeezout en leg de kip in de grillpan. Leg de parten citroen ernaast, zodat ook deze een mooie kleur krijgen. Draai de kip halverwege om, zodat deze een mooie kleur aan beide kanten krijgt en goed gaar is. Bestrooi met wat gesneden peterselie. Serveer met een salade en gepofte aardappel en niets meer aan doen.

citroenkip1

Bon appetite!!

Bron: 24 kitchen