Aubergine gehaktballetjes met feta

Aubergine gehaktballetjes met feta

 

grading_aubergineballetjes

Net terug van een  heerlijke vakantie uit het land van de tapas. Ook al zijn deze gehaktballetjes niet Spaans, een tapas is het wel. Als je allerlei kleine gerechtjes neerzet heb je een top maaltje op tafel. Gecombineerd met een lekkere tzatziki, wat gegrilde groente en een stokbroodje ben je helemaal klaar.

Wat heb je nodig:
1 grote aubergine, in kleine blokjes
2 eetlepels olijfolie
500 gram rundergehakt
handje grofgehakte peterselie
handje grofgehakte muntblaadjes
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
200 gram feta, verkruimeld
1 eetlepel olijfolie, extra

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep aubergine en olie goed om en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ongeveer 25 minuutjes in de oven. Laat afkoelen.

aubergineballetjes2    aubergineballetjes3

Meng gehakt, aubergine, peterselie, munt, knoflook, citroenschil, feta, peper en zout goed door elkaar in een kom.

aubergineballetjes4

Rol van het mengsel ongeveer 25 gehaktballetjes. Verwarm de extra olijfolie in een antiaanbakpan op matig vuur. Voeg de gehakt balletjes toe en bak in ongeveer 5 minuutjes bruin. Leg op een bakplaat en plaats nog ongeveer 8 minuutjes in de oven tot ze gaar zijn. Serveer met tzatziki, hieronder zal ik het recept even geven.

Recept tzatziki:
250 gram dikke griekse yoghurt
halve komkommer geraspt, zonder de zaadlijsten
1 eetlepel fijn gesneden muntblaadjes
1 klein teentje knoflook, geperst
halve eetlepel honing

Meng alle ingredi├źnten tot een mooie volle tzatziki.

Bon Appetit!!

Bron: Donna Hay – Seizoenskookboek