Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen

 

grading_pompoensoep

Deze pompoensoep van Donna Hay is echt heerlijk. Er zijn zoveel verschillende recepten, en soms moet je gewoon even uitproberen. Zo heb ik ook vaak genoeg pompoensoep gemaakt die ik echt niet lekker vond. Er staat ook wel een in een recept om er sinaasappel bij te doen. Vind ik persoonlijk echt geen lekkere combinatie. Maar ja dat is voor iedereen anders. Deze is makkelijk en vooral erg lekker. Ik heb hem nog wel een beetje aangepast door er een klein gedroogd chili pepertje bij te doen en kokosmelk. Maar het pepertje kan je ook weglaten en de kokosroom vervangen door gewone slagroom of koksroom.

Wat heb je nodig:
1 flespompoen van ongeveer een kilo
1 ui in de schil
Olijfolie om te besprenkelen
zeezout
500 ml kippenbouillon
100 ml kokosmelk
1 theelepel honing
1 gedroogd chilipepertje

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten. Leg de pompoen, met het vruchtvlees naar boven en de ui in schil op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet ongeveer 50 minuten in de oven tot de pompoen zacht en bruin wordt. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en haal de ui uit de schil. Gooi beide met het gedroogde pepertje in de blender of maak glad met een staafmixer. Voeg de helft van de bouillon toe en meng tot een gladde massa.
Schenk het mengsel in een pan met dikke bodem en voeg de rest van de bouillon, kokosroom en honing toe. Zet op matig vuur tot de soep door en door warm is. Mocht hij te dik zijn, kan je hem altijd dunner maken met een beetje extra bouillon.
Heel lekker als voorgerecht, maar ook voor de lunch of als onderdeel van een walking dinner een groot succes. Ik heb er nog wat extra pompoen pitjes op gedaan, maar je kan het ook afmaken met een beetje zure room.

pompoensoep2

Bon Appetit!!

Bron: Donna Hay – fast, fresh, simple