Breakfast cake van Rens Kroes

Breakfast cake van Rens Kroes

 

grading_ontbijtcake

Meestal ben ik niet zo van de superfoods. Maar om nu toch een beetje mee te doen met de hype, heb ook ik het kookboek Powerfood van Rens Kroes. Eigenlijk heb ik het alleen nog maar doorgebladerd en denk ik bij de meeste recepten. Dat heb ik niet in huis en dat heb ik ook niet in huis, dus sla ik al snel door naar de volgende bladzijde. Nu heb ik me voorgenomen om van alle hoofdstukken van het boek 1 recept te proberen en met jullie te delen. Dus ik ben begonnen met een ontbijt.
Moeilijk was het zeker niet, maar of het voor mij echt een vullend ontbijt is………..!! Ik vind het meer een lekker tussendoortje, maar ja ik heb dan ook alleen een dun pakje genomen, misschien dat een kwart cake wel voldoende is!!  Een ding is zeker, het is wel heeeel gezond!!

Wat heb je nodig voor 15 plakjes:
4 eieren
4 bananen
120 gram havervlokken (ik heb havermout gebruikt, want had geen havervlokken in huis, maar dat werkte ook prima)
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel vanillepoeder (ongezoet)
1 handje moerbeien
1 handje gojibessen (ik heb een mix van gojibessen, moerbeien, cranberries en rozijntjes gebruikt)
kokosolie en bakpapier

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed hem met bakpapier.
Doe de ingredi├źnten, behalve de vruchten, in een blender of foodprocessor en meng tot een romige massa.
Doe het mengsel in een kom en voeg de vruchten toe, roer alles goed door elkaar.

ontbijtcake5
Giet het mengsel in de cakevorm en zet 25 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster voor dat je hem aansnijdt. Het is een beetje een nattige cake.
Je kan eventueel de plakken ook individueel invriezen, zodat je altijd een gezond ontbijt of tussendoortje hebt.
De cake in ongeveer 4 dagen houdbaar in de ijskast.

Bon Appetit!!

Bron: Superfoods van Rens Kroes