Linzen salade

Linzen salade

 

grading_linzensalade

Om mee te doen in de gezonde hype, heb ik me maar eens gestort op een linzensalade. Deze kwam ik tegen in het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Vooral de mosterd dressing die ze gebruikte is echt heel erg lekker. Die gebruik ik ook graag als vinaigrette voor een groene salade met walnootjes. Precies de goede verhouding. Maar de salade zelf vond ik erg saai, dus heb ik wat geitenkaas toegevoegd en ipv rode ui heb ik een lente uitje gebruikt. Ook heb ik bij de mosterd dressing wat tijm toegevoegd, omdat dat een heel goede combi is met de linzen. Hieronder volgt mijn aangepaste recept. Zeker de moeite waard een keer te proberen.

Wat heb je nodig:
190 gram linzen
150 gram zachte geitenkaas
2 lente uitjes
150 gram gehalveerde cherry tomaatjes
10 gram bladpeterselie

Voor de dressing:
1 el dijon mosterd
1 el grove mosterd
het sap van een halve citroen
2 el witte wijn azijn
4 el extra vergine olijfolie
grof zeezout
2 takjes tijm

Wat moet je doen:
Breng een pan met water aan de kook, voeg de linzen toe, zet het vuur halfhoog en kook de linzen in ongeveer 25 minuutjes gaar. Giet de linzen af, spoel ze af onder koud water, dit stopt het kookproces.
Meng alle ingredi├źnten voor de dressing samen. Voeg de cherry tomaatjes en de lente ui bij de linzen en voeg ook de dressing toe. Niet alles tegelijkertijd, wellicht kan je nog beetje dressing over houden voor een groene salade de volgende dag. Ten slotte breek je de geitenkaas in kleine stukjes en kruimelt deze over de salade. Maak af met de in reepjes gesneden peterselie. En druppel er eventueel nog een beetje dressing of olijfolie overheen.
Super lunch gerecht, maar ook als bijgerecht.

Bon appetit!!

Bron: (H)eerlijk – Gwyneth Paltrow