Kabeljauw a la caprese

Kabeljauw a la caprese

 

grading_kabeljauwcaprese

Misschien niet echt een receptje voor de wintermaanden. Maar eigenlijk is een visje caprese altijd een top combinatie. Ik ben het volgens mij ooit tegen gekomen in een boek van Jamie Oliver, maar welke weet ik niet meer precies. Ik heb zelf een beetje pesto toegevoegd, wat niet in het oorspronkelijke recept stond, maar altijd wel erg lekker.

Wat heb je nodig:
Kabeljauwfilet van elke ongeveer 225 gram (zonder vel en graatjes)
1 bol mozzarella, het liefst buffel
150 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
2 eetlepels pesto
handje vol geraspte parmezaanse kaas
gemalen peper en zeezout
olijfolie

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klein beetje olijfolie in een overschaal en leg er de stukken kabeljauw in. Bestrijk de kabeljauw met de pesto en bestrooi met zout en peper.
Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de kabeljauw. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en tenslotte strooi je de parmezaanse kaas en de basilicum over de kabeljauw.
Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuutjes in de oven. Erg lekker met pasta met pesto erdoorheen en een groene salade.

Bon Appetit!!