Romige pasta met kip en zongedroogde tomaatjes

Romige pasta met kip en zongedroogde tomaatjes

 

grading_pastakipzontomaat

 

Deze romige pasta met zongedroogde tomaat en kip is super lekker. Je kan het van te voren maken, maar last minute is het wel het lekkerst. Met daarnaast nog een eenvoudige groene salade heb je binnen no time een gezonde maaltijd op tafel!!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
600 gram kippendij filets
150 gram zongedroogde tomaatjes in olie
2 teentje knoflook, fijngehakt
1 bol mozzarella
150 gram room of kookroom
300 gram penne
handvol blaadjes basilicum
1 theelepel chili peper vlokken
water waar de pasta in gekookt is
zout
klein beetje paprika poeder

Wat moet je doen:
Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Bewaar 2 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaatjes.
Bak de knoflook en zongedroogde tomaatjes ongeveer 1 minuutje op hoog vuur in de olie van de tomaatjes. Haal de tomaatjes uit de pan en zet apart.
Snij de kippendij filets in stukken, mogen best grote stukken zijn. Bak de kip aan in de overgebleven olie en bestrooi ze licht met zout en paprika poeder. Na ongeveer een minuutje per kant haal je de pan van het vuur.
Kook de penne volgens de aangeven aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en hou een beetje kookvocht over om de pasta straks romiger te maken. Spoel de pasta af met koud water.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe deze terug in de pan met kip.
Voeg de room en de mozzarella toe, laat het zachtjes pruttelen tot de kaas gesmolten is. Als de saus te dik is, voeg je een beetje overgebleven kookwater toe, totdat deze de juiste substantie heeft.
Tenslotte voeg je de penne, de basilicum en de chili peper vlokken toe. Mochten de kids mee eten dan kan je het chili weglaten. Alles goed door elkaar roeren.
Maak het geheel af met basilicum.
Romigepastakip2

Bon Appetit!!