Warme aardappel-tonijnsalade

Warme aardappel-tonijnsalade

 

Deze warme salade is heerlijk in de zomer, maar ook nu tijdens deze nazomer is het nog erg lekker. In weinig tijd iets smaakvols op tafel. Ik hou erg van makkelijke gerechten die niet teveel tijd kosten en ik probeer ook elke keer weer eens wat nieuws uit. Zo was ik aan het bladeren in een kookboekje, vol visgerechten, die ik ooit ergens op de kop had getikt en daar zag ik deze heerlijk salade. Ik heb deze keer alleen de spinazie vervangen door ruccola, omdat ik geen spinazie in huis had!! Hier komt het recept.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
650 gram krieltjes, gehalveerd als ze te groot zijn
een handje cherry tomaatjes
200 gram tonijn uit blik
200 gram haricots verts, gehalveerd
handvol jonge bladspinazie of ruccola

voor de dressing:
2 eetlepels pesto
4 eetlepels olijfolie

Wat moet je doen:
Kook de krieltjes 15 minuutjes of tot ze gaar zijn.

Meng ondertussen de pesto met de olijfolie tot een dressing. Halveer de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Kook de sperzieboontjes ongeveer 5 minuutjes, zodat ze nog al dente zijn. Je kan ze ook de laatste 5 minuutjes mee laten koken met de krieltjes.

Laat de aardappeltjes en de haricots verts uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de spinazie/ruccola toe, zodat deze een beetje slinken door de warmte. Breng op smaak met zout en peper. Als laatste voeg je de tomaatjes en de tonijn toe en maak af met de pestodressing. Schep alles voorzichtig door elkaar.

Bon Appetit!!

 

Bron: 101 gouden recepten/visgerechten (goodfood)