Olijftapenade met zongedroogde tomaatjes

Olijftapenade met zongedroogde tomaatjes

 

Nog zo’n heerlijke spread die je kan maken met spullen uit je voorraadkast. Het is natuurlijk ook verkrijgbaar bij de supermarkt, maar net zo makkelijk zelf te maken. Met weinig ingrediënten iets lekkers op tafel.

 

Wat heb je nodig:
150 gram zwarte olijven
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels kappertjes
1 klein teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Wat moet je doen:
Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie samen in een foodprocessor en meng tot een geheel. Als je geen foodprocessor hebt kan je het ook maken met een staafmixer. Langzaamaan de olijfolie erbij druppelen, zodat je in de gaten kan houden of het niet te dun wordt. Alvorens te serveren, altijd even proeven of er genoeg zout en peper bij zit. Met deze tapenade kan je ook een heerlijke bruschetta maken van een toastje met roombrie en een dun laagje tapenade. Een heel verrassende combinatie.

zwarteolijf_tapenade2

Bon Appetit!