Tonijnspread

Tonijnspread

 

Onverwacht mensen over de vloer?? Ik heb altijd blikjes tonijn in mijn voorraadkast om in een handomdraai een spread in elkaar te draaien. Zo ook heb ik altijd olijven, zongedroogde tomaatjes en kappertjes in huis. Ook daar kan je een heerlijke tapenade van maken. Ook daar heb ik een receptje van op dit blog. Maar nu eerst deze heerlijke tonijnspread. Altijd een succesnummer!!

Wat heb je nodig:
1 blikje tonijn natural op water of olijfolie basis
30 gram zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels mayonaise
zout en peper naar smaak

Wat moet je doen:
Giet het blikje tonijn af en doe samen met overige ingredi├źnten behalve de mayonaise in een foodprocessor en pulse deze. Als laatste voeg je de mayonaise en zout en peper naar smaak bij. Nog even mengen en klaar.
Mocht je niet in het bezit zijn van een foodprocessor, kan je de olijven en kappertjes ook klein snijden met een mesje en de tonijn losmaken met een vork. Alles bij elkaar mengen met een vork en net zo lekker en snel!!
En zijn natuurlijk meerder variaties mogelijk voor deze tonijnspread. Het is maar net wat je in huis hebt. Ook is het erg lekker met stukjes augurk, een sjalotje en kleine stukjes appel.
Heerlijk met een crackertje, maar ook lekker op een broodje voor de lunch. Succes verzekerd!

tonijnspread2

Bon Appetit!!