Home made granola

Home made granola

Dit is een recept waar ik heel blij van word. Simpel, gezond en zo lekker. Voor mij is deze granola de perfecte start van m’n dag in combinatie met franse kwark en vers fruit zoals bosbessen, banaan of aardbeien maar ik gebruik ‘m ook als finishing touch van een rijke salade.

 

Hier dan het basisrecept. Uit gemak maak ik vaak een dubbele portie ook al kan ik kan de heerlijk geur van verse granola eigenlijk geen week missen.
Je kan de honing ook eventueel vervangen voor ahorn siroop

Wat heb je nodig:
200 gram havervlokken
50 gram ongezouten blanke amandelen
30 gram zonnebloempitten
20 gram gemalen kokos
40 gram pistache noten
50 gram gedroogde cranberries
3 eetlepels honing
2 eetlepels olie

Wat moet je doen:
Meng de havervlokken, pompoenzaad, zonnebloempitten, amandelen en de kokos. Verwarm de olie en honing op een zacht vuurtje tot de honing gesmolten is. Meng het havervlokken mengsel met de olie en honing.
Leg een bakvel op een bakplaat. Verdeel de havervlokken over het bakvel. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Vergeet niet elke 10 minuten het granola even om te scheppen, zodat het gelijkmatig bruin wordt.

granola4
Meng in een kom vast de gedroogde cranberries en de noten. Je kan er ook nog rozijnen, walnoten etc bij doen. Alles wat je maar lekker vindt.
Laat de granola zodra hij bruin is geworden langzaam afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Meng daarna de de granola met de cranberries, noten etc.
Helemaal af laten koelen. Je kan het dan een week of drie bewaren in een luchtdichte pot

granola3

 

 

granola2

 

Bon Appetit!!