Bruschetta met spinazie en parmaham

Bruschetta met spinazie en parmaham

 

Een heerlijke combinatie, spinaziespread met parmaham. Soms maak ik als voorgerecht een combinatie van verschillende bruschetta’s en daar mag deze zeker niet bij ontbreken. Heel verrassend ook door de geitenkaas die door de spinazie gemengd is. De spinaziespread is natuurlijk ook heel erg lekker als lunch op een rijstwafel. Erg gezond en weer eens wat anders.

Wat heb je nodig voor 12 bruschetta’s:
150 gram verse spinazie
1 klein sjalotje
100 gram zachte geitenkaas met honing
2 eetlepels griekse yoghurt of kwark
peper en zout
1 ciabatta
8 plakken parmaham
2 eetlepels pijnboonpitten of gehakte walnoten
olijfolie

Wat moet je doen:
Pel het sjalotje en snijd het in grove stukken. Doe het samen met de spinazie, zout en peper in een keukenmachine. Voeg de geitenkaas toe en pulse tot een massa.

bruschettaspinazie1

Doe de massa in een kom en voeg de yoghurt of kwark toe. Deze met een spatel doorroeren. De spinaziespread is klaar.

bruschettaspinazie2

Verwarm de voer voor op 200 graden. Snij de ciabatta in plakken en bestrijk deze met olijfolie. Leg ze op een rooster en zet ze in het midden van de oven. Ongeveer 5 minuten per kant en dan zijn ze mooi goudbruin. Ondertussen kan je de pijnboompitten in een droge pan roosteren. Deze stappen kan je van te voren voorbereiden.

Voor het afmaken van de bruschetta is het een kwestie van spinaziespread op de bruschetta doen en afmaken met een beetje parmaham en wat nootjes. Echt een heerlijk combinatie.

Bruschetta_spinazie5

Bon Appetit!