Bircher muesli

Bircher muesli

 

Bircher Muesli at ik altijd toen ik nog als stewardess werkte en vaak in buitenlandse hotel kwam. Meestal ik movenpick hotels, omdat het van oorsprong een Zwitsers recept is. Echt een super begin van de dag. Yoghurt, havermout, noten en vers fruit. Wat wil je nog meer. Het is het beste om dit recept de avond van te voren te maken, zodat de havermout goed opgenomen wordt door de yoghurt en de smaken goed samenkomen. Echt heel romig. Hier komt het recept.

Wat heb je nodig voor 12 porties:
6 eetlepels noten (amandelen, walnoten, hazelnoten)
1 liter yoghurt
100 gram havermout
4 appels (granny smith)
sap van een halve citroen
1 banaan
150 gram frambozen
150 zwarte bessen
3 eetlepels gecondenseerde melk / 3 eetlepels honing

Wat moet je doen:
De noten even roosteren in een droge pan. Doe de yoghurt, de havermout, de fijngehakte noten en de geraspte appels bij elkaar. Direct ook het citroensap toevoegen, zodat de appel niet bruin wordt. Meng deze ingredi├źnten door elkaar.
birgermuesli3

Snijd de banaan in plakjes en voeg deze bij de massa. Je kan eigenlijk elk soort fruit gebruiken wat je lekker vindt. Ik heb deze keer gekozen voor blauwe bessen en frambozen, maar je kan ook mango, aalbessen, abrikozen etc gebruiken.

birgermuesli4

Ten slotte de honing of gezoete gecondenseerde melk toevoegen. De kom afdekken met folie en een nacht in de ijskast zetten. De volgende ochtend heb je een super lekker en gezond ontbijt. Ik doe er vaak nog beetje extra yoghurt en honing bij voor het serveren, maar dat is niet noodzakelijk. Je kan het ongeveer 3 dagen in de ijskast bewaren. Echt super lekker.

Bon Appetit!

Dit is echt een super ontbijt, alleen heb ik de halve hoeveelheid gebruikt, aangezien ik de enige van de familie ben die het eet en tja anders blijf je er van eten;-)) Het is super gezond en zou je zou eventueel nog superfoods kunnen toevoegen, maar daar geloof ik zelf niet zo in!!
Ik heb ook veel varianten gevonden met melk, maar persoonlijk vind ik het lekkerder met yoghurt. Deze als eerste uitgeprobeerd en bleek meteen een topper!! Dus ook dit recept zeker een keer uitproberen.

birgermuesli2

 

Bron: 24 kitchen.nl