Groene couscous met gerookte kip en mango

Groene couscous met gerookte kip en mango

 

 

Soms kom ik een recept tegen en denk dat is lekker, zo ook met een groene cous cous, maar dan verander ik er toch weer het een en ander aan, zodat hij helemaal naar mijn smaak is. Deze heerlijke zomerse salade is super handig om te serveren bij een BBQ, maar kan je ook meenemen naar het park of het strand als extra toevoeging van een picknick.

Wat heb je nodig voor 8 personen:
275 gram cous cous
500  ml bouillon
bosje lente-ui
1 rijpe mango
200 gram gerookte kipfilet
50 gram ruccola, fijn gehakt
1/2 citroen
olijfolie
zout en peper

kruidenpasta:
20 gram platte peterselie
20 gram koriander
2 eetlepels gehakte dragon
2 eetlepels gehakte dille
2 eetlepels gesnipperde munt
1 dl olijfolie

Wat moet je doen:
Doe de cous cous in een schaal en schenk er de bouillon bij. Dek de schaal af met plastic folie of een bord en laat 10 minuten wellen.
Maak ondertussen de kruidenpasta door alle kruiden samen met de olijfolie in de keukenmachine te blenden tot een gladde pasta.
Snij de bos ui in dunnen ringetjes en zet apart. Snij de mango  en de gerookte kip in kleine blokjes en zet deze ook apart.
Voeg de kruidenpasta bij de cous cous en meng met een vork om de korrels luchtiger te maken. Voeg tenslotte de fijn gehakte ruccola, de bosuitjes, de mango en de gerookte kip toe en roer door elkaar.
Maak af met het sap van een halve citroen, zout/peper en een scheut olijfolie.
Lekker bij de BBQ, als lunchgerecht of gewoon als gezond tussendoortje;-))

groencouscous3

Conclusie:
In het recept stond dat het voor 4 personen was, maar dan heb je echt veel te veel. Voor de rest is dit gewoon een heel makkelijk heerlijk recept dat goed van te voren te bereiden is en waar je van alles bij zou kunnen voegen of weglaten. Vind je gerookte kip en mango niet lekker. Het is ook heerlijk met feta en stukjes komkommer. Zeker de moeite een keer te proberen deze vakantie!!

Bon Appetit!!