Gevulde Focaccia

Gevulde Focaccia

 

Op een zomerse dag een heerlijke lunch met vrienden op het terras met een lekker glas roze. Wat wil je nog meer. Met deze focaccia die super goed samen gaat met de knolselderie remoulade ook van Jamie Oliver 30 minuten. Voor dit recept geldt hetzelfde als de remoulade, als alles klaar ligt, dan is het een fluitje van een cent en is het zeker binnen 30 minuten klaar.

Voor je begint zet je vast de oven aan om de focaccia op te warmen. Ik heb een afbak focaccia gebruikt, maar je kan er natuurlijk ook een halen bij de bakker. In het recept staat een focaccia van 400 gram, die had ik niet, dus het recept is voldoende voor 2 focaccia’s van elk 250 gram.

Wat heb je nodig:
1 focaccia van 400 gram of 2 van elk 250 gram
1 pot gegrilde paprika’s van 450 gram
1 theelepel kappertjes, uitgelekt
6 zongedroogde tomaatjes in olie
een flinke hand gemengde gemarineerde olijven van goede kwaliteit
1 verse rode peper
1 flinke hand kerstomaatjes
3 of 4 augurken
een klein bosje verse munt
1/2 citroen
parmezaanse kaas om te raspen

foccacia_jamie2

 

Wat moet je doen:
Verwarm het brood, zoals aangegeven op de verpakking. Maak de vulling: leg de paprika’s, de kappertjes, de zongedroogde tomaat, de olijven, de spaanse peper, de kerstomaatjes en de augurken op een grote snijplank. Pluk de blaadjes van de munt. Haal de pitten uit de olijven, snijd het pepertje in dunnen plakjes. Hak alle ingredi├źnten door elkaar.

foccacia_jamie4

Schuif alles in een kom en doe er een scheut olijfolie en het sap van een halve citroen over. Wrijf alles goed met je handen door elkaar.
Haal het focaccia brood uit de oven en snij het voorzichtig met een kartelmes overdwars. Besmeer de onderste helft met het mengsel uit de kom.

foccacia-jamie5\

Rasp er een flinke laag parmezaan over en klap het brood dicht. Klap het brood dicht en snij het in stukken.

foccacia_jamie5

 

Als lunch gerecht snij je het brood in 6 stukken en als borrelhap kan je het in meerdere stukken snijden. Samen met de knolselderie remoulade een perfecte lunch voor een zonnige dag!!

Bon Appetit!!

foccacia_jamie

 

Bron: Jamie Oliver 30 minutes