Knolselderie remoulade & Prosciutto

Knolselderie remoulade & Prosciutto

 

Snel een makkelijk gerecht op tafel dan denk ik aan Jamie oliver zijn boek 30-minuten. Dus deze week enkele gerechten uit zijn boek. Ik hou van vers, snel en makkelijk als ik grote groepen mensen over de vloer krijg. Dus deze salade en een gevulde foccacia leken mij de daar ideaal voor. Aldus Jamie die dat samen met nog een drankje en ingemaakte mozzarella in 30 minuten voor elkaar krijgt. We beginnen eerste met de knolselderie remoulade.

Als je alles van te voren klaar hebt staan is dit gerecht inderdaad in een paar minuten klaar, maar het schillen van de knolselderie en de peer duurt even. Vervolgens staat er dat alles in de food processor kan, maar de peterselie en de rode peper werkt niet. Dus die moet je met een mesje klein hakken. Hieronder het recept.

Wat heb je nodig:
600 gram knolselderie (geschild en in stukken)
1/2 verse rode peper in kleine stukjes zonder zaadjes
1 peer (geschild en gehalveerd)
een bosje verse bladpeterselie
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel franse mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
250 gram prosciutto van goede kwaliteit

remoulade_jamie

 

Wat moet je doen:
Rasp de knol en peer in een keukenmachine. De peper en petersele lukken dus niet in de keukenmachine en moet je met een mesje klein snijden. Kieper het mengsel in een grote kom. Doe er de franse en grove mosterd bij, 5 eetlepels extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en een snufje zout en peper. Hussel alles met je handen door elkaar en proef of  het op smaak is.

remoulade_jamie2

 

Leg de plakjes prosciutto op een bord en leg er de remoulade op. Zo kan iedereen zelf opscheppen. Wil je dit gerecht als hapje bij de borrel geven; doe dan een half plakje ham en een schepje van de remoulade in een klein bakje en geef er een vorkje bij. Ziet er super leuk uit en kan je allemaal van te voren bereiden.

remoulade_jamie3

 

remoulade_jamie4

 

remoulade_jamie5

 

Bon Appetit!!

 

Bron: Jamie Oliver 30 minutes