Lente soepje

Lente soepje

 

 

Nu de lente volop is begonnen en de zomer al weer bij na om de hoek staat, vind ik het altijd lekker receptjes te proberen met munt. Zo kreeg ik dit recept van mijn moeder, een ware foodlover en fantastische kok!! Lekker voor de lunch, als onderdeel van een feestje, als voorgerecht of een klein borrelhapje.

 

Het is heel makkelijk te bereiden en in de middag klaar te maken, zodat je het voor het serveren alleen even op moet warmen. Een kleine crostini met ruccola pesto maakt het een leuke amuse of voorafje.

Wat heb je nodig:
1 bosje lente uit in ringen
2 courgettes in blokjes
150 gram diepvries doperwten
150 gram spinazie
verse munt blaadjes
1 liter groente boullion
2 eetlepels olijfolie

Wat moet je doen:
De lente uitjes en courgetten in 5 a 10 minuutjes aanbakken in olijfolie. De groente boullion en doperwten toevoegen en aan de kook brengen. 10 minuutjes zachtjes laten pruttelen.
De pan van het vuur halen en de spinazie en munt toevoegen. Met de staafmixer of foodprocessor de soep fijn maken. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Voor een fijnere structuur de soep door een zeef halen. Ik heb het geserveerd als tussengerechtje met een crostini met ruccola pesto.

lentesoepje2

Bon Appetit!!