Rucola pesto

Rucola pesto

 

 

Een pesto is echt zo gemaakt, je kan natuurlijk de standaard pesto maken met basilicum, pijnboompitten en parmezaan, maar ik kwam een keer een recept tegen met rucola en walnoten. Echt heerlijk!!

Ik varieer altijd nog een beetje, nu heb ik basilicum, rucola en pijnboompitten gebruikt. Naast dat het lekker is met een crackertje, kan je de pesto ook goed gebruiken door bijvoorbeeld pasta of met kip en parmaham. Je kan er veel kanten mee op en het is zo klaar!!

Wat heb je nodig:
75 gram rucola
handvol basilicum
2 eetlepels pijnboompitten
1 teentje knoflook gepeld en in stukjes
handvol geraspte parmezaanse kaas
100 ml olijfolie

Wat moet je doen:
Gooi alles in een foodprocessor en mixen. Je kan het beste de olijfolie op het laatste toevoegen, zodat je eventueel wat meer of minder kan toevoegen. Als je het bijvoorbeeld bij vlees wil eten is een wat stevigere variant lekker en als je het als dip wil gebruiken dan is wat smeuïger lekkerder. Je kan ook variëren. Je kan de pijnboompitten vervangen door walnoten. Ook heel erg lekker.

Bon Appetit!!