Haver-banaanpannenkoekjes

Haver-banaanpannenkoekjes

 

 

Dit recept kwam ik tegen in een supermarkt magazine en normaal gesproken blader ik die door en denk oh das leuk, maar nu dacht ik laat ik het maar meteen maken. De ingredi├źnten had ik allemaal in huis, dus kon meteen aan de slag. Alleen had ik geen havermout, dus heb ik havervlokken gemalen in de blender en zo is het ook gelukt.

Wat heb je nodig:

3 bananen, in plakjes
1 eetlepel citroensap
150 gram havermout
50 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
300 ml melk
2 eetlepels zonnebloemolie

Wat moet je doen:
Schep de bananenplakjes om met het citroensap. Prak de helft van de bananen grof en meng met de havermout, het bakmeel, de eieren, de melk en een snufje zout tot een beslag.
Laat het beslag 30 minuten rusten en meng er nog wat water door als het beslag te dik wordt.
Verhit de olie in de koekenpan. Schep 4 el beslag in de pan; 1 el per pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes in circa 3 min aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.

haverpannekoek4 haverpannekoek5

 

Serveer de pannenkoekjes warm met de resterende bananenplakjes en eventueel met wat honing.

haverpannekoek3

 

Bon Appetit!!