Notenpasta

Notenpasta

 

Een heerlijke notenpasta van Rens Kroes. Je moet wel opletten dat je de juiste verhoudingen gebruikt, anders kan het volledig misgaan. Maar als je het eenmaal hebt geproefd dan kan je het niet meer laten staan. Heerlijk als tussendoortje op een rijstwafel.

Wat heb je nodig:
150 gram hazelnoten
150 gram amandelen

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid de amandelen en hazelnoten uit op een bakplaat met een beetje zeezout en rooster ze gedurende 8 tot 10 minuten in de oven of totdat ze donker worden. Laat ze afkoelen en doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn. Het duurt zeker 5 tot 10 minuten. Je ziet verschillende stadia voorbijkomen, eerst grove kruimels, daarna fijn meel en ten slotte een notenolie. Je moet blijven mixen totdat alles vloeibaar en romig is. Doe er eventueel nog wat zeezout bij.

 

 

rens_kroes