Mosterdsoep

Mosterdsoep

In deze donkere decembermaand een lekker soepje als tussendoortje of als voorgerecht voor het kerstmenu. Erg makkelijk te maken, het staat zo op tafel.

Wat heb je nodig:
1 ui
1 prei
4 eetlepels grove mosterd
1 liter kippenbouillon
100 ml slagroom
klontje boter
olijfolie

Wat moet je doen:

Snipper het uitje en snijd de prei in ringetjes. Snijd ook een stukje prei in hele dunne ringetjes, dit is voor de garnering.

Smelt in een soeppan een klontje boter met een scheutje olijfolie en fruit hierin het uitje en de prei ongeveer 3 minuutjes. Voeg daarna 2 eetlepels grove mosterd toe.

Voeg de bouillon toe en laat 20 minuutjes zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom en nog 2 eetlepels grove mosterd toe. Pureer de soep.

Voor het opdienen garneren met de dunne ringetjes prei. Je kan ook nog uitgebakken spekjes toevoegen mocht je dat lekker vinden.

Bon Appetite!