Zoete-aardappelfrietjes

Zoete-aardappelfrietjes

Deze heerlijke zoete-aardappelfrietjes worden niet zo krokant als ik had gehoopt, maar zijn wel super lekker! Je kan ze als bijgerecht serveren, maar doen het ook goed als snackje bij de borrel. Ik serveer ze met een wasabi mayonaise. Je kan of zelf mayonaise maken en er een beetje wasabi naar smaak bij doen, maar je kan ook kant en klare mayonaise gebruiken. Hieronder het recept van Ottolenghi uit zijn boek Simpel.

Wat heb je nodig voor 6 personen:
3 flinke grote zoete aardappels (1,2 kilo)
1 eetlepel mild gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
3 tenen knoflook
30 gram polenta
100 ml olijfolie
1 eetlepel sumak
zeezout

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels en snij ze in frietjes van ongeveer 1,5 cm. Meng de zoet aardappel in een grote kom met paprikapoeder, cayennepeper, knoflook, polenta, olijfolie en 1 theelepel zeezout.
Verdeel als alles gecombineerd is de zoete aardappelfrietjes en alle olie over twee met bakpapier beklede bakplaten en rooster ze 25-30 minuten in de oven. Roer een of tweemaal rustig tot de frietjes gaar, krokant en goudbruin zijn.

Haal de bakplaten uit de oven, bestrooi de frietjes met sumak en zeezout en serveer meteen.

Bron: Ottolenghi, Simpel