Cacciatore van kip & pompoen

Cacciatore van kip & pompoen

Dit gerecht van Jamie Oliver is echt een van mijn favoriete. Ten eerste omdat je het makkelijk van te voren kan maken en de smaak vooral voor deze tijd van het jaar is echt super. Je blijft er van eten. De kip wordt super mals, zelfs de volgende dag is het nog heerlijk!! Dus meteen aan de slag.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 ui
1 prei
4 tenen knoflook
2 plakjes gerookte pancetta
2 takjes verse rozemarijn
olijfolie
2 verse laurierblaadjes
1/2 flespompoen (600gr)
100 gram kastanjechampignons
4 kippendijen, met bot
250 ml chianti of andere goede rode wijn
2 blikken gepelde tomaten (400gr per blik)
8 zwarte olijven (met pit)

voor erbij:
paar sneetjes volkoren brood met pitjes of rijst

 

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 190 graden

Pel de ui en snijd in 8 partjes. Maak de prei schoon en snijd deze in plakjes, doe dit ook met de knoflook.
Zet een grote ovenbestendige braadpan op matig vuur. Hak de plakjes pancetta in blokjes en doe deze samen met de fijngehakte rozemarijn naaldjes, de laurierblaadjes en 1 eetlepel olijfolie in de pan. Blijf 2 minuten regelmatig roeren, voeg er dan de knoflook en vervolgens de ui en prei bij. Laat het 10 minuutjes zachtjes op het vuur staan.

Snijd intussen de ongeschilde pompoen (zonder zaadjes) in hapklare stukjes. Voeg de champignons samen met de pompoen in de pan. Verwijder het vel van de kip en leg deze ook in de pan. Schenk er de wijn bij en laat even inkoken, voeg dan de tomaten toen en breek ze met een houten lepel of gebruik tomatenblokjes. Vul de blikjes voor de helft met water, even draaien zodat alle overgebleven tomaat loskomt en giet het in de pan.
Verwijder de pitten van de olijven en gooi deze ook in de pan. Breng zachtjes aan de kook en plaats de pan dan in de oven. Laat de cacciatore 1 uur stoven tot deze lekker dik is, de stukjes pompoen zacht zijn en de kip van het bot valt.
Voeg naar smaak nog zeezout en zwarte peper toe, serveer met brood om lekker te dopen of met rijst.

Bon Appetite!!

Bron: Jamie’s super food voor elke dag



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *