Salade Niçoise

Salade Niçoise

De klassieke salade niçoise is natuurlijk met tonijn uit een blikje, maar er wordt steeds vaker verse tonijn gebruikt en dat is wel net even wat lekkerder, maar net zo goed te maken met tonijn uit blik.

Wat heb je nodig:
300 gram nieuwe aardappeltjes
200 gram haricots verts
1 krop botersla
4 hard gekookte eieren
4 tomaten
1 rode ui
1 rode paprika
½ komkommer
100 gram zwarte olijven
100 gram ansjovis
4 tonijnsteaks

Vinaigrette:
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Wat moet je doen:
Kook de eieren in 8 minuutjes hard. Blancheer de haricots verts, zodat ze nog een beetje een bite hebben.
Snijd de aardappeltjes in kleine stukken en kook ze gaar. Snijd de tomaten in partjes, de ui in dunne ringetjes.

Strooi zout en peper op de tonijnsteaks en een klein beetje olijfolie. Grill de tonijn steaks 1 minuut per kant. Zo blijft de binnenkant mooi rose van binnen.

Voor de vinaigrette meng je eerst de mosterd, azijn, zout en peper en daarna voeg je de olijfolie of zonnebloemolie toe. Goed mengen. Je kan de vinaigrette nog een week in de ijskast bewaren.

Maak het bord op door eerst wat botersla op je bord te leggen, daarna verdeel je de overige ingrediënten over de sla en voeg je naar smaak vinaigrette toe.

Bon Appetit!