Borrelplank

Borrelplank

 

De ideale manier om lekker het weekend te beginnen. De borrelplank of crostini plank kan je t ook noemen. Je kan het natuurlijk als voorgerecht opdienen, daarna een lekkere pasta en het is een heerlijk Italiaans maaltje.

Ik heb wat afbakbrood in plakken gesneden en deze met olijfolie ingesmeerd. Ik heb de broodjes in een tosti ijzer geroosterd, maar dat kan natuurlijk ook in de oven. Op 180 graden, wel even in de gaten houden.

Daarbij serveer je home made rucola pesto, tonijnspread, tapenade en zo kan iedereen zijn eigen crostini maken op zijn eigen manier. Naast de spreads, heb ik ook nog wat courgette gegrild, maar je kan ook gegrilde paprika of gegrilde tomaatjes maken.
Deze tomaatjes maak je door een tomaat uit te hollen, een basilicum blaadje erin en dan een stukje mozzarella. Klein beetje zout en peper en even onder de grill. Heerlijk!

Je kan de borrelplank nog uitbreiden met parmahamrolletjes. Alles wat je maar lekker vindt.

Bon Appetit!!