Aubergine Mediterrane

Aubergine Mediterrane

Meestal worden aubergines gevuld met een gehakt mengsel of vegetarisch. Maar deze aubergine mediterrane is net even anders en heel verrassende smaak. Zeker het proberen waard.

Wat heb je nodig:
3 kleine aubergines
2 fijngehakte uien
teentje knoflook
150 gr champignons
1 eetlepel tomatenpuree
paprikapoeder
blikje krab of kreeftenstaartjes
150 gr geraspte kaas (bv gruyère)
1 glas rode wijn
peper en zout

 

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 gr.

Aubergines halveren en uithollen, vruchtvlees in blokjes snijden. Uien “blonderen”, daarna champignons erbij doen op hoog vuur. Aubergine blokjes mee laten bakken

Paprikapoeder, tomatenpuree en krab/kreeftenstaartjes toevoegen, zachtjes laten pruttelen. De wijn en helft van de kaas door het mengsel doen en het vuur hoger zetten. Ten slotte peper, zout en knoflook toevoegen.

Aubergines vullen met het mengsel en rest van kaas erover strooien. Aubergines ongeveer 15 minuten laten gratineren in de oven.

Bon Appetite!