Bananenbrood van amandelmeel (koolhydraatarm)

Bananenbrood van amandelmeel (koolhydraatarm)

Dit koolhydraatarme bananenbrood is ook nog eens glutenvrij. Tegenwoordig heeft iedereen wel iets. De een kan niet tegen gluten, de ander meid lactose en ga zo maar door. Dus ik heb mezelf ook eens begeven op het koolhydraatarme pad. Best een zoektocht, maar ik voel me er wel goed bij. Het wil niet zeggen dat ik helemaal geen koolhydraten meer eet, maar ik probeer er wel op te letten. Dus vandaar nu een bananenbrood van amandelmeel ipv havermout.

Wat heb je nodig:
150 gram amandelmeel
3 rijpe bananen
3 eieren
40 gram gedroogde vijgen
40 gram dadels zonder pit
60 gram walnoten
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden. We beginnen met het malen van de bananen, dadels en vijgen. Wel even de steeltjes van de vijgen afsnijden. Alles in stukjes in de keukenmachine doen en dan malen tot een glad beslag.

Klop 3 eieren in een kom en meng dit met het amandelmeel. Voeg vervolgens het bananenmengsel erbij. Daarna het zout en bakpoeder en tenslotte de in grove stukken gehakte walnoten.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het mengsel in de cakevorm.
Handige tip: Als je het bakpapier eerst kreukelt, dan kan je het makkelijker in de vorm doen.

Zet ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Als een sateprikker en schoon uitkomt is het bananenbrood klaar!

Bon Appetit!!

Bron: koolhydraatarmerecepten.nl