Maand: oktober 2015

Breakfast cake van Rens Kroes

Breakfast cake van Rens Kroes

  Meestal ben ik niet zo van de superfoods. Maar om nu toch een beetje mee te doen met de hype, heb ook ik het kookboek Powerfood van Rens Kroes. Eigenlijk heb ik het alleen nog maar doorgebladerd en denk ik bij de meeste recepten. […]

Romige pasta met kip en zongedroogde tomaatjes

Romige pasta met kip en zongedroogde tomaatjes

    Deze romige pasta met zongedroogde tomaat en kip is super lekker. Je kan het van te voren maken, maar last minute is het wel het lekkerst. Met daarnaast nog een eenvoudige groene salade heb je binnen no time een gezonde maaltijd op tafel!!

Goddelijke brownies

Goddelijke brownies

 

grading_brownies

Vandaag is mijn jongste zoon jarig. Hiep hiep hoera!! Hij wilde graag brownies trakteren op school, dus ging ik op zoek naar het beste brownie recept. Natuurlijk kan ik ook een pak gebruiken waar je alleen water aan hoeft toe te voegen, maar ik vind het dan wel weer een uitdaging om zelf iets lekker te maken. Na een paar mislukte recepten, heb ik nu toch echt de beste gevonden. Wel her en der aangepast, maar als je het zo maakt, krijg je van die heerlijk chewie brownies. Bij deze heb ik de nootjes weggelaten, aangezien het voor kinderen van 8 jaar was, maar met nootjes erdoorheen is het ook wel erg lekker.

(meer…)

Olijftapenade met zongedroogde tomaatjes

Olijftapenade met zongedroogde tomaatjes

  Nog zo’n heerlijke spread die je kan maken met spullen uit je voorraadkast. Het is natuurlijk ook verkrijgbaar bij de supermarkt, maar net zo makkelijk zelf te maken. Met weinig ingredi├źnten iets lekkers op tafel.  

Warme aardappel-tonijnsalade

Warme aardappel-tonijnsalade

  Deze warme salade is heerlijk in de zomer, maar ook nu tijdens deze nazomer is het nog erg lekker. In weinig tijd iets smaakvols op tafel. Ik hou erg van makkelijke gerechten die niet teveel tijd kosten en ik probeer ook elke keer weer […]

Griekse involtini’s

Griekse involtini’s

 

Dit recept kwam ik tegen in het boek Nigella Bijt van Nigella Lawson. Ik weet niet waarom, maar dacht, dit moet ik proberen en wat een succes. Zelf de grootste carnivoren missen hier het vlees niet. Mocht je toch echt vlees willen gebruiken in je diner, dan serveer je gewoon een voorgerecht met vlees bijvoorbeeld carpaccio. Je moet voor dit recept wel even de tijd nemen, want het staat niet een, twee, drie op tafel. Je zou er voor kunnen kiezen de saus en aubergines grillen de dag van te voren te maken. Voor de saus zeker aan te raden dan trekken de smaken goed in. Hier komt ie dan?

(meer…)

Tonijnspread

Tonijnspread

  Onverwacht mensen over de vloer?? Ik heb altijd blikjes tonijn in mijn voorraadkast om in een handomdraai een spread in elkaar te draaien. Zo ook heb ik altijd olijven, zongedroogde tomaatjes en kappertjes in huis. Ook daar kan je een heerlijke tapenade van maken. […]

Witte choco brownies met frambozen

Witte choco brownies met frambozen

  Deze witte choco brownies met frambozen moet je echt proberen. Ik ben over het algemeen niet echt een zoete kauw, maar ook hier kon ik niet echt van afblijven. Vooral de combinatie met een cheesecake mengsel erdoorheen is echt verrukkelijk. Waar pinterest dus wel […]