Maand: mei 2015

Gevulde Focaccia

Gevulde Focaccia

  Op een zomerse dag een heerlijke lunch met vrienden op het terras met een lekker glas roze. Wat wil je nog meer. Met deze focaccia die super goed samen gaat met de knolselderie remoulade ook van Jamie Oliver 30 minuten. Voor dit recept geldt […]

Knolselderie remoulade & Prosciutto

Knolselderie remoulade & Prosciutto

  Snel een makkelijk gerecht op tafel dan denk ik aan Jamie oliver zijn boek 30-minuten. Dus deze week enkele gerechten uit zijn boek. Ik hou van vers, snel en makkelijk als ik grote groepen mensen over de vloer krijg. Dus deze salade en een […]

Lente soepje

Lente soepje

 

 

Nu de lente volop is begonnen en de zomer al weer bij na om de hoek staat, vind ik het altijd lekker receptjes te proberen met munt. Zo kreeg ik dit recept van mijn moeder, een ware foodlover en fantastische kok!! Lekker voor de lunch, als onderdeel van een feestje, als voorgerecht of een klein borrelhapje.

 

(meer…)

Rucola pesto

Rucola pesto

    Een pesto is echt zo gemaakt, je kan natuurlijk de standaard pesto maken met basilicum, pijnboompitten en parmezaan, maar ik kwam een keer een recept tegen met rucola en walnoten. Echt heerlijk!!

Rozenwater Pavlova

Rozenwater Pavlova

  Pavlova is een van de lekkerste en makkelijkste toetjes die ik ken. Hoe groot of klein de pavlova is hij gaat altijd op….echt verrukkelijk. Deze variant met rozenwater kwam ik tegen in Jan magazine.

Bruschetta met cougette en geitenkaas

Bruschetta met cougette en geitenkaas

 

 

Soms is het leuk een etentje net even anders te doen, niet een keurig gedekte tafel met een voor, hoofd en nagerecht, maar op een zondagmiddag lekker met een glas wijn en hapjes op de bank de week doornemen. Een van de gerechtjes die het dan altijd goed doen zijn bruschetta’s. Deze met courgette en geitenkaas kwam ik tegen op pinterest en komt uit het boek Cook from the heart van Alida Ryder.

(meer…)