Maand: april 2015

Plaattaart met groene asperges en ham

Plaattaart met groene asperges en ham

  Met dit recept kan je alle kant op, zowel te serveren voor de lunch, als borrelhap of voorgerecht met bijvoorbeeld een lekkere groene salade. Ook met de ingrediënten kan je blijven variëren.

Lamsburgertjes griekse stijl

Lamsburgertjes griekse stijl

    Deze lamsgehaktballetjes van Donna Hay zijn niet zomaar gehaktballetjes, maar met een grieks accent en niet te versmaden. Op de foto zijn ze geserveerd met flatbread, maar deze balletjes zijn ook heerlijk op gewoon een bruin bolletje met wat roergebakken spinazie en een […]

Haver-banaanpannenkoekjes

Haver-banaanpannenkoekjes

 

 

Dit recept kwam ik tegen in een supermarkt magazine en normaal gesproken blader ik die door en denk oh das leuk, maar nu dacht ik laat ik het maar meteen maken. De ingrediënten had ik allemaal in huis, dus kon meteen aan de slag. Alleen had ik geen havermout, dus heb ik havervlokken gemalen in de blender en zo is het ook gelukt.

(meer…)

Hummus met gegrilde paprika

Hummus met gegrilde paprika

    Van Hummus wordt ik altijd heel erg blij. Het is lekker voor de borrel met een crackertje, maar ook heerlijk te gebruiken in allerlei gerechten voor de lunch. Nu kwam ik deze hummus tegen en dat leek me nou net even wat anders. […]

Notenpasta

Notenpasta

  Een heerlijke notenpasta van Rens Kroes. Je moet wel opletten dat je de juiste verhoudingen gebruikt, anders kan het volledig misgaan. Maar als je het eenmaal hebt geproefd dan kan je het niet meer laten staan. Heerlijk als tussendoortje op een rijstwafel.

Snijbonen a la Carbonara

Snijbonen a la Carbonara

 

Kunz Niven de jongste chef met een Michelster. In zijn nieuwst boek niven 80/20 bestaan zijn gerechten voor 80% uit groente en voor 20% uit vis of vlees. Voor hem is deze filosofie helder en logisch. In zijn keuken gaan groente altijd voor. Gewoon leuk om eens een van zijn recepten te proberen en te kijken of het uitvoerbaar is. Dus hierbij het heerlijke recept van snijbonen a la carbonara. (meer…)

Roodfruit Cappuccino

Roodfruit Cappuccino

  Een heerlijk luchtig toetje wat niet al te machtig is en een goede combinatie is van fruit en kwark.